Tojást főzni talán a világ egyik legegyszerűbb dolga, de mégis, hogyan tudjuk a legtökéletesebben elkészíteni?!
- A legelső feladat a tojások alapos megmosása.
- Megfelelő méretű lábas kiválasztása.
- Fel kell önteni annyi hideg vízzel, hogy ellepje a tojásokat, és legyen még rajta 1-2 cm víz.
- A lábast fedél nélkül tegyük fel főni.
- Amikor felforr, fedjük le a fedővel és zárjuk el a gázt/húzzuk le a főzőlapról.
Figyeljük az órát!
- 1-2 perc – folyós sárga;
- 3-4 perc – puha sárga;
- 5-6 perc – közepesen sárga;
- 6 perc fölött kemény sárga az eredmény.
Ha lejárt az idő hideg vízben hűtjük ki.
Miért jó ez a módszer?
A tojásfehérje más állagú lesz, szemben a hagyományos módszerrel kapott gumiszerű állaggal. Az így főtt fehérje omlós lesz, nyelvünkkel szét tudjuk nyomni a szájpadlásunkon. Próbálja ki, megéri!