Kla-Man Farm

Betyár jó tojás!

Mi a tökéletes főtt tojás titka? Eláruljuk!

2018. november 08. 09:23 - Klaman Farm

Tojást főzni talán a világ egyik legegyszerűbb dolga, de mégis, hogyan tudjuk a legtökéletesebben elkészíteni?!

  1. A legelső feladat a tojások alapos megmosása.
  2. Megfelelő méretű lábas kiválasztása.
  3. Fel kell önteni annyi hideg vízzel, hogy ellepje a tojásokat, és legyen még rajta 1-2 cm víz.
  4. A lábast fedél nélkül tegyük fel főni.
  5. Amikor felforr, fedjük le a fedővel és zárjuk el a gázt/húzzuk le a főzőlapról.

Figyeljük az órát!

  • 1-2 perc – folyós sárga;
  • 3-4 perc – puha sárga;
  • 5-6 perc – közepesen sárga;
  • 6 perc fölött kemény sárga az eredmény.

Ha lejárt az idő hideg vízben hűtjük ki.

Miért jó ez a módszer?

A tojásfehérje más állagú lesz, szemben a hagyományos módszerrel kapott gumiszerű állaggal. Az így főtt fehérje omlós lesz, nyelvünkkel szét tudjuk nyomni a szájpadlásunkon. Próbálja ki, megéri!

fott_tojas.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://betyarjoatojasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5513549679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása